Botsáskák lenyűgöző világa!

Ha többet szeretnél tudni az álcázás nagymestereiről ,akkor itt a helyed!Életük megismeréséhez és terráriumi tartásukhoz szükséges információkkal szeretnék segíteni mindenkinek! Szerkeszti:Fűrész Ferdinánd

                                  Szemölcsevő szöcske

p7120052.jpg

A szemölcsevő szöcske 2.2-4.5 centiméter hosszú, egyike a legnagyobb hazai "éneklő" egyenesszárnyúaknak. Teste zömökebb, mint a zöld lombszöcskéé. Színezete sárgazöld vagy barna, de minden esetben sötét foltokkal. Az alsótest világosabb, általában sárga. Hosszú tojócsöve gyengén felhajlik. Szárnyai messze túlérnek a potrohonnőstényeknél viszont csupán a hosszú tojócső közepéig. Szárnyain legtöbbször négyzet alakú, sötétbarna foltok láthatók. A rovar kiválóan képes repülni, amit veszély esetén meg is tesz.A szemölcsevő szöcske nedves és száraz rétek, dúsabb legelők, ligeterdők lakója, de szántókon és fenyéreken is előfordul. Környezetével szemben kevéssé igényes, de leggyakrabban alacsony fűvű hegyi réteken látható. A hímek éneke hangos és átható. A lárva és imágó egyaránt apró rovarokat fogyasztanak, növényi anyagokat csak ritkán esznek. Korábban a szemölcs irtására használták, mert azt hitték, hogy a harapást követően kibocsátott barna váladék elmulasztja a szemölcsöt.

Elterjedés: egész Európa és Ázsia, Szibériáig.
Szaporodás: júniustól szeptemberig.
Gyakoriság: hazánkban általánosan elterjedt.
Sajnos nem szerepel a vörös listán, pedig állományai az intenzív mezőgazdasági művelés következtében erősen csökkennek.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 61
Heti: 411
Havi: 1 649
Össz.: 260 003

Látogatottság növelés
Oldal: Szemölcsevő szöcske
Botsáskák lenyűgöző világa! - © 2008 - 2018 - botsaskak.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: zöld lombszöcske testfelépítése - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »